2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új, felhős szolgáltatást hoz piacra az SAP. A Simple Finance-t azon cégek számára fejlesztették ki, ahol problémásak a pénzügyi folyamatok, azok bonyolultsága és lassú elvégzése miatt. A szolgáltatásként, havidíj ellenében igényelhető megoldás lefedi a teljes tervezési, elemzési, könyvelési, pénzügyi műveletek, kockázatok-megfelelési feladatok ellátásához szükséges funkciókat.

Az alkalmazás valós idejű folyamatokat tesz lehetővé nagy mennyiségű adatok esetén is, a HANA technológiának köszönhetően. A vállalat szerint ezzel a múlté lesz az, hogy egy-egy pénzügyi zárásra napokat, órákat kell várni. Az SAP Simple Finance más felhő, és on-premise (ügyfélnél telepített) megoldásokkal, és a világ legnagyobb üzleti hálózatával (Ariba) is könnyedén összeköthető. A szoftvercég 25 iparág, és 50 ország számára tervezi lokalizálni e megoldását.

További iparági megoldások a felhőből

További iparágspecifikus cloud megoldásokat is tervez kihozni az SAP, melyeket az ügyfelekkel, partnerekkel közösen fejlesztene a szoftvercég. Közös pontjuk, hogy mindegyik havidíj alapon, teljesen menedzselt szolgáltatásként lenne elérhető az SAP HANA Enterprise Cloud-ból, és azon 25 iparágat támogatják, ahol a hagyományos on-premise megoldásokkal már jelen van a walldorfi cég. Az SAP eddig is adott már ki iparágspecifikus megoldásokat például a vegyipar, az egészségügy, a kiskereskedelem, a sport, az utazás egy-egy alterülete számára.

Szakít a felhő-s HR

Az SAP ezzel párhuzamosan hozta nyilvánosságra, hogy egy év alatt megkétszerezte ügyfelei számát az alap HR folyamatokat támogató SuccessFactors Employee Central nevű felhő megoldása kapcsán. Az új felhasználók közé tartozik például a korábban Siemens Enterprise Communications-ként ismert Unify, a közel 20 000 főt foglalkoztató amerikai Timken, a globális mérnöki és kivitelezési szolgáltatásokkal foglalkozó M+W UK, az 5000 főt foglalkoztató Expro Csoport. A szoftvercég HR megoldásait így már 26 millióan használják világszerte.

Egy megaüzletről is beszámolt az SAP. Régóta meglévő ügyfelét, a Shell-t is a felhőbe költözteti. A megállapodásról annyit tudni, hogy az évtized végéig szól, és az IT üzemeltetés költségének csökkentését célozza. Az olajipari cég többek között HANA-technológiát, prediktív analitikát, mobil megoldásokat kíván a felhőből használni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!