2008. július 1. 14:44

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpár tender ügyében - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője kedden.

A Magyar Posta Zrt. igazgatósága a felügyelő bizottság javaslatára döntött arról, hogy a társaság ismeretlen tettes ellen tegyen büntetőfeljelentést közbeszerzési szabályok megsértése miatt.

A szóvivő elmondta: a posta vezető testülete arról is döntött, hogy a társaság alakítsa át a beszerzési és eszközgazdálkodási szabályzatát. Abban pontosan határozza meg, milyen értékű beszerzéseknél milyen szintű vezetők részvétele kötelező a jövőben. A szabályzatok átalakításakor, az előírások meghatározásakor a Magyar Posta külső szakértőket is bevon.

Tomecskó Tamás utalt arra, hogy a társaság belső vizsgálata megállapította, Gergely László mellett a beszerzési bizottság többi tagja is mulasztott, az igazgatóság döntése értelmében ellenük munkaügyi eljárások indulnak.

A posta belső vizsgálata egyértelműen bebizonyította, hogy Gergely László, a társaság közbeszerzési bizottságának vezetője a kerékpárbeszerzési pályázatot megelőzően - felhatalmazás nélkül - információkat adott át a tender későbbi győztesének. Ezt a posta azóta felmentett munkatársa a társaság ellenőreinek is beismert - írta korábban a Népszabadságra hivatkozva az mfor.hu.

A posta szóvivője közölte, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság hétfői döntésében megállapította, hogy a Magyar Posta és a Cronopont Kft. között megkötött szerződés érvényes, továbbá az összeszerelés azonos a gyártással.

Tomecskó Tamás közölte, hogy a Magyar Posta haladéktalanul egyeztetést kezdeményezett a győri székhelyű céggel, és felszólította a vállalkozót a szerződés szerinti teljesítésre. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak a Cronopont Kft.-vel - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.