2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

November 10-én váltott át a téli üzemeltetési rendre a Magyar Közút Kht., és ezt 2008 március 15-ig mindenképpen fenn is tartja. A téli szezon egy átlagosan 5-6 milliárd forintjába kerül a harmincezer kilométernyi közutat üzemeltető társaságnak. Bár tavaly alig láttunk havat, a közutak kezelője úgy készül a télre, hogy 15-20 havas, és 60 síkos napra mindenképpen elegendőek legyenek a készletek és a forrás.

A Magyar Közút Kht. befejezte a téli felkészülést - jelentette be a mai miskolci gépszemlén László Sándor vezérigazgató. Az állami közutak üzemeltetője számára a törvény a november 10. és március 15. közötti időszakra írja elő a téli üzemeltetési rend fenntartását. Ez a gépek folyamatos rendelkezésre állását, állandó ügyeletet, síkosság-mentesítést, hóeltakarítást, és általában a biztonságos közlekedés fenntartását jelenti.

A maihoz hasonló területi gépszemlék november 15-ig valamennyi üzemmérnökségen befejeződnek, és a hónap közepéig kihelyezik a hófogó rácsokat, illetve a nejlonhálós hófogókat is a hófúvásveszélyes helyekre. A társaság munkatársai a téli szezon kezdetére ellenőrzik a hófogó erdősávok állapotát is, hiszen rendszeresen előfordulnak illegális fakivágások a közutak mentén.

A Magyar Közút Kht. idén 954 alapgéppel, 1 793 kiegészítő géppel, valamint 405 célgéppel készül a télre. Ha egyes helyeken az időjárás miatt ez átmenetileg mégsem volna elég, akkor vállalkozói szerződések keretében 101 alapgépet és 147 célgépet tud igénybe venni a társaság - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A társaság raktáraiban most raktárainkban 135 ezer tonna olvasztó só, 7,2 ezer tonna érdesítő anyag, valamint 711,5 ezer liter síkosság-mentesítő oldat vár bevetésre. A rendelkezésre álló anyagok egy része a tavalyi beszerzésből származik, mivel akkor a szokatlanul kedvező időjárásnak köszönhetően nem kellet felhasználni az átlagos időjárásnál némiképp keményebb télre szabott készleteket.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!