2011. február 5. 08:40

Az eddigi két jelölt mellett immár egy harmadik befektető is érdeklődik a Malév iránt - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

A tárcavezető közlése szerint az új érdeklődő is keletről jön. A miniszter nem lát veszélyt az ázsiai multik európai bevásárlásaiban.

A diverzifikálást e téren is fontos szempontnak nevezve az interjúban utalt arra, hogy Pekingben és Moszkvában már a pénzügyi együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt. Magyarország azonban nemcsak kelet felé tekintve keresi a gazdaság dinamizálásának lehetőségeit, hanem belső erőforrásait is megpróbálja csúcsra járatni. Ennek eszköze az Új Széchenyi-terv, amelynek kapcsán kifejtette: e program is eszköz arra, hogy a források révén esély nyíljék a hazai vállalkozások versenyképességének megerősítésére.

A miniszter kitért arra is, hogy a kormány eltökélt, s nem engedi meg a válságadó előtti időszak visszatérését, amikor a külföldi vállalatok egy része tartósan kevesebb adót fizetett, mint a hazai cégek.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.