2p

Szlovákia legfelsőbb bírósága csütörtöki döntésével fél milliárd koronával mérsékelte a Mol-csoporthoz tartozó legnagyobb szlovákiai olajfinomítóra 2005-ben kirótt 1,35 milliárd koronás bírságot.

A Slovnaft annak idején megfellebbezte, hogy a szlovák pénzügyminisztérium "a megengedhetetlen árpolitika" nyomán keletkező "mértéktelen bevétel" miatt ilyen tetemes büntetést vetett ki a társaságra.

A társaság ellenvetéseinek részben helyt adó legfelsőbb bíróság döntésével 838,07 millióra csökkentett bírság ellen azonban már nincs helye a fellebbezésnek - közölte a bíróság szenátusának elnöke, de úgy tudni, hogy a pénzügyminisztérium mégis ellenlépésekre készül, mert nem ért egyet azzal, hogy a bíróság felülírta a kérdésben elsődlegesen illetékes pénzügyminisztériumi döntést.

Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője üdvözölte a bíróság döntését, de a részletekről csak akkor kíván nyilatkozni, ha a társaság vezetése már részletesen megismerkedett a bíróság indoklásával. A szóvivő arról sem nyilatkozott, hogy a Slovnaft eláll-e az eredeti bírság kiszabásakor felmerült szándékától, miszerint nemzetközi bíróságnál keres jogorvoslatot.

A Slovnaftot tavaly a Szlovák Versenyhivatal is megbüntette, mert úgy ítélte meg, hogy társaság "piaci helyzetével visszaélve" az üzemanyag forgalmazókat diszkrimináló módon, sem az árkedvezményeket, sem az árpótlékait nem egységesen szabta meg. A Slovnaft a versenyhivatal döntését is megfellebbezte.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!