<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

További 437 ezer kocsit hívott vissza főleg az észak-amerikai piacról a Honda légzsák-problémák miatt - közölte a cég szerdán.

A Honda bejelentése szerint a visszahívott kocsikban ütközéskor túl gyorsan fújódhat fel a vezetői oldalon lévő légzsák, s ezzel sérüléseket, sőt halált is okozhat. Japán második legnagyobb autóipari csoportja 2008 novemberében jelentette be a problémát az amerikai autópálya biztonsági hivatalnak. Azóta a visszahívott modellek száma már megközelíti az egy milliót.

A legutóbbi visszahívás 378 ezer autót érint az Egyesült Államokban, 41 ezret Kanadában, 17 ezret Japánban, Ausztráliában és ázzai országokban. A javításra visszarendelt kocsik a 2001-2002 között gyártott Accord, Civic, Odyssey, CR-V, Pilot és a 2002-ben gyártott Acura TL modellek közül kerülnek ki az Egyesült Államokban. Japánban az Inspire, a Saber és a Lagreat modelleket érinti a visszahívás. A járműveket a Honda amerikai és kanadai gyárában állították elő.

A Honda közlése szerint a légzsák problémából adódó 12 eseményről van tudomásuk, ebből egy eset volt halálos kimenetelű, a többinél sérülések voltak. A cég szerint tavaly július óta nem merültek fel problémák a légzsákkal.

hirdetés

Januárban a Honda közel 650 ezer háromajtós Fit-modelljét hívta vissza. A külföldön Jazz és City néven is forgalmazott modellel az volt a baj, hogy víz folyhatott be az ablakrendszer motorjába, aminek következtében az alkatrészek felforrósodtak. A visszahívás 2007-2008-as gyártmányokat érint vonatkozik Ázsiában, Latin-Amerikában, Európában, Dél-Afrikában és Észak-Amerikában.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.