2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Félmillió dolláros befektetéssel és munkahelyek teremtésével a gazdag külföldi üzletemberek maguk és családjuk számára "megvásárolhatják" az Egyesült Államokban a letelepedési és munkavállalási jogot biztosító zöld kártyát.

A The Wall Street Journal pénteki beszámolója szerint évente több millió dollár befektetés áramlik az amerikai gazdaságba a bevándorlási hivatal kevéssé ismert, úgynevezett EB-5 programjának köszönhetően.

A hivatalos kimutatások szerint a program különösen Dél-Korea, Kína, Venezuela és Szaúd-Arábia azon befektetőinek körében népszerű, akik Amerikába költöznének, de nincs türelmük arra, hogy a zöld kártya megszerzésének "hagyományos útját" járva több évet várjanak az állandó letelepedési jogra.

A zöld kártya megvásárlásának az a feltétele, hogy a külföldi üzletember egy elmaradottabb vidéken 500 ezer dolláros beruházással legalább 10 amerikai számára munkahelyet teremtsen. A beruházó először csak ideiglenes zöld kártyát kap, amelyet néhány évvel később véglegesítenek, miután a munkahelyteremtés bizonyossá vált.

A New York-i gazdasági napilap szerint az EB-5 program révén jelentős fejlesztések történtek a mezőgazdaságban, az idegenforgalomban, továbbá a megújuló energia termelése, az oktatás és a szállítás terén.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!