2010. július 27. 12:34

Felszökött a japán autógyárak termelése az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, erősítvén a nemzetközi autópiac fellendüléséhez fűzött reményeket. Különösen júniusban nőtt meg a kibocsátás.

Az első helyen a Toyota áll: január-június között 4,36 millió autó került ki világszerte gyáraiból, 46,8 százalékkal több mint egy évvel korábban, jelezvén, hogy a világ első számú autógyártója kezdi kiheverni a sorozatos visszahívások okozta megrázkódtatásokat.

A második helyen álló Nissan Motor termelése 61,9 százalékkal nőtt 1,93 millióra.

A harmadik a Honda lett, amely világszerte 1,80 millió autót gyártott (+36,7 százalék), a Mazda 627.856-ot (+63,9 százalék).

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.