2007. december 20. 08:54

Szinte teljes felügyelet nélkül televíziózhatnak a magyar gyerekek - olvasható ki az UPC kábelszolgáltató és a Research International által a kicsik tévézési szokásairól készített felmérés összegzéséből.

Az eredmények azt mutatják: miközben a többi országban a szülők tesznek az ellen, hogy a kicsik túl sok erőszakos vagy szexuális jelenetet tartalmazó műsort nézzenek, és a médiahatóságtól várják a probléma hathatós kezelését, "a magyarok a legkevésbé törődnek azzal, mikor és mit néz a gyermekük".

A 13 országban, hatezer szülő megkérdezésével végzett felmérés azt mutatja, hogy az európai szülők 57 százaléka a jelenleginél szigorúbb tartalomellenőrzést tart kívánatosnak, és százból csupán hárman állnak a lazítás pártjára. Az esetek 74 százalékban a szülők önállóan vagy a gyerekekkel közösen döntik el, hogy mit nézzenek és mit ne, a látottakat pedig túlnyomó többségük, 83 százalékuk kisebb-nagyobb rendszerességgel megbeszéli, együtt értékeli csemetéjével.

A felmérés ugyanakkor kimutatta, hogy Európa keleti felén a gyerekek általánosságban több szabadságot élveznek a tévéképernyő előtt, mint Nyugaton, Magyarország pedig még a regionális mezőnyből is kiemelkedik e tekintetben. Miközben Franciaországban a szülők 96 százaléka valamiképpen beleszól abba, hogy mi mehet a tévében, ha a gyerek is látja, a magyar családok csaknem felében a gyermek teljesen egyedül határozhat arról, hogy mit néz meg.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!