TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. december 20. 08:54

Szinte teljes felügyelet nélkül televíziózhatnak a magyar gyerekek - olvasható ki az UPC kábelszolgáltató és a Research International által a kicsik tévézési szokásairól készített felmérés összegzéséből.

Az eredmények azt mutatják: miközben a többi országban a szülők tesznek az ellen, hogy a kicsik túl sok erőszakos vagy szexuális jelenetet tartalmazó műsort nézzenek, és a médiahatóságtól várják a probléma hathatós kezelését, "a magyarok a legkevésbé törődnek azzal, mikor és mit néz a gyermekük".

A 13 országban, hatezer szülő megkérdezésével végzett felmérés azt mutatja, hogy az európai szülők 57 százaléka a jelenleginél szigorúbb tartalomellenőrzést tart kívánatosnak, és százból csupán hárman állnak a lazítás pártjára. Az esetek 74 százalékban a szülők önállóan vagy a gyerekekkel közösen döntik el, hogy mit nézzenek és mit ne, a látottakat pedig túlnyomó többségük, 83 százalékuk kisebb-nagyobb rendszerességgel megbeszéli, együtt értékeli csemetéjével.

A felmérés ugyanakkor kimutatta, hogy Európa keleti felén a gyerekek általánosságban több szabadságot élveznek a tévéképernyő előtt, mint Nyugaton, Magyarország pedig még a regionális mezőnyből is kiemelkedik e tekintetben. Miközben Franciaországban a szülők 96 százaléka valamiképpen beleszól abba, hogy mi mehet a tévében, ha a gyerek is látja, a magyar családok csaknem felében a gyermek teljesen egyedül határozhat arról, hogy mit néz meg.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.