2p

Szinte teljes felügyelet nélkül televíziózhatnak a magyar gyerekek - olvasható ki az UPC kábelszolgáltató és a Research International által a kicsik tévézési szokásairól készített felmérés összegzéséből.

Az eredmények azt mutatják: miközben a többi országban a szülők tesznek az ellen, hogy a kicsik túl sok erőszakos vagy szexuális jelenetet tartalmazó műsort nézzenek, és a médiahatóságtól várják a probléma hathatós kezelését, "a magyarok a legkevésbé törődnek azzal, mikor és mit néz a gyermekük".

A 13 országban, hatezer szülő megkérdezésével végzett felmérés azt mutatja, hogy az európai szülők 57 százaléka a jelenleginél szigorúbb tartalomellenőrzést tart kívánatosnak, és százból csupán hárman állnak a lazítás pártjára. Az esetek 74 százalékban a szülők önállóan vagy a gyerekekkel közösen döntik el, hogy mit nézzenek és mit ne, a látottakat pedig túlnyomó többségük, 83 százalékuk kisebb-nagyobb rendszerességgel megbeszéli, együtt értékeli csemetéjével.

A felmérés ugyanakkor kimutatta, hogy Európa keleti felén a gyerekek általánosságban több szabadságot élveznek a tévéképernyő előtt, mint Nyugaton, Magyarország pedig még a regionális mezőnyből is kiemelkedik e tekintetben. Miközben Franciaországban a szülők 96 százaléka valamiképpen beleszól abba, hogy mi mehet a tévében, ha a gyerek is látja, a magyar családok csaknem felében a gyermek teljesen egyedül határozhat arról, hogy mit néz meg.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!