<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Coop Szolnok Zrt. lesz a Héliker Zrt. 100 százalékos tulajdonosa. A felvásárlásnak köszönhetően 12 új település, 49 élelmiszer üzlettel és 3 C+C szakáruházzal kapcsolódik az ellátási hálózathoz.

Eddigi legjelentősebb akvizícióját hajtotta végre - a Coop csoport tagja - a kelet-magyarországi Coop Szolnok Zrt. azzal, hogy a Héliker Zrt. részvényeit teljes egészében megvásárolta. A 800 főt foglalkoztató szolnoki társaság a lépéssel a keleti régió egyik legjelentősebb élelmiszerellátójává fejlődik.

Jelenlegi 17,5 milliárd forint forgalmát mintegy 9 milliárd forinttal növelheti meg, hálózatának eladóterét a jelenlegi 24 ezerről, több mint  58 ezer négyzetméterre bővíti, a munkatársak létszáma 1500 főt meghaladó lesz.

Az ügylet részeként a Héliker Invest Zrt. a szolnoki társasághoz átkerülő üzlethelyiségeket 15 éves futamidőre tartós bérletbe adja, ezzel biztosítva a lánc hosszú távú működését.

A Coop Szolnok Zrt.-től nem áll távol az akvizíció, az elmúlt években a cég tudatosan és rendszerszerűen bővítette piacát. Ennek eredményeként az utóbbi években a szolnoki társasághoz került a Csongrád megyei ÍV Rt., a Pest megyei Opál Rt., a Fejér és Pest megyei REMA 1000 Kft., a kunhegyesi Nagykun-Ker Zrt., illetve a Tiszafüred COOP Zrt.

Ezek mellett a Coop Szolnok több üzletet vásárolt, illetve zöldmezős beruházásban is terjeszkedett. Ennek részeként épült fel Szandaszőlősön egy COOP szupermarket, amelynek az emeletére költözött a COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. központja. Rákócziújfalun és Rákóczifalván szintén zöldmezős beruházásban nyitott egy-egy új COOP bolt is.

A cég a Héliker felvásárlása előtt már 45 településen 83 Coop üzlettel, 3 szakáruházzal, 1 C+C szakáruházzal volt jelen, a Héliker akvizícióját követően további 12 új település, 49 élelmiszer üzlettel és 3 C+C szakáruházzal kapcsolódik az ellátási hálózathoz.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.