<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Ferihegyen sztrájkot hirdetett szakszervezetek elutasították a munkaügyi közvetítő bevonását a tárgyalásokba, így döntőbíró nélkül folyik az egyeztetés Ferihegyen, tájékoztatta az MTI-t Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

A Budapest Airport javasolta, hogy a konfliktus mihamarabbi megoldása érdekében vonják be a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat (MKDSZ) szakemberét a tárgyalásokba, ám az érdekképviseletek mereven elzárkóznak ettől a lépéstől, emlékeztetett a szóvivő.

„Olyan közvetítőre van szükség, aki független, és tapasztalt a munkaügyi konfliktusok hatékony rendezésében, illetve a sztrájk-egyeztetések és kollektív szerződés-tárgyalások közvetítésében. Az MKDSZ szakértője megfelel a követelményeknek, ráadásul már több repülőtéri munkaügyi konfliktus megoldásában is segédkezett” – fogalmazott a szóvivő.

Szollár Domokos emlékeztette arra is, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság decemberi végzésében kifejezetten az MKDSZ-t nevesítve javasolta a közvetítő bevonását.

Közvetítőre volt ugyan javaslata korábban az érdekképviseleteknek is, Francois Ballestero belga állampolgárságú szakértőt, az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége titkárát, illetve Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét javasolták, akik azonban a BA szerint nem tekinthetők sem függetlennek, sem elfogulatlannak.

MTI/ Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.