<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Szerdán is folytatják az egyeztetéseket Ferihegyen a felek, megállapodás egyelőre nincs, a munkáltató továbbra is várja a szakszervezeti választ kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetére - áll a BA MTI-nek eljuttatott keddi közleményében.

Ismertetik: a Budapest Airport olyan munkarendet szeretne bevezetni, amely igazodik a repülőtéri forgalomhoz és a dolgozók életét is tervezhetővé teszi. A tárgyalások elején a BA egy részletes, mindenre kiterjedő tervezetet adott át az érdekképviseleteknek.

Ebben az újonnan javasolt, 8 órás műszakok szerint bontotta le mind a 279 utasbiztonsági területen dolgozó kolléga fél éves beosztását - napokra és órákra. Az új rendszerben a BA fél évre előre kidolgozná a beosztásokat, a végleges terveket a dolgozók négy héttel előbb kapnák meg.

A BA vezetése rögzítette azt is, hogy a Fegyveres Biztonsági Őrség munkarendjén nem kíván változtatni.

A sztrájkbizottság jelezte: nem tud állást foglalni a BA munkarend-javaslatáról addig, amíg nem látják, hogy ez és a műszakpótlékok változása miként hat a munkavállalók jövedelmére. A műszakpótlékokról a munkarendeket követően tárgyalnak a felek.

A BA kifogásolja, hogy az érdekképviseletek a keddi egyeztetésen sem válaszoltak a BA által múlt héten javasolt kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetre, amelynek célja, hogy január 23-ig, a kollektív szerződésről folytatott tárgyalások alatt ne legyen munkabeszüntetés Ferihegyen.

A BA értetlenségét fejezte ki amiatt: a szakszervezetnek nem elég 120 óra arra, hogy egy egy oldalas, három pontos megállapodásról a sztrájkbizottság véleményt alkosson. Többször kapott a BA ígéretet, de eddig egy határidőt sem tartották be az érdekképviseletek. A BA kedd délután 17.30-ig várja az érdekképviseletek válaszát, véleményét. A tárgyalásokat szerdán 10.30 órakor folytatják. Ennek napirendje kibővül a biztonsági ellenőrök és a fegyveres biztonsági őrök munkarendjének tárgyalásával.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.