<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Budapest Airport (BA) és a szakszervezetek csütörtöki egyeztetésén a BA új kompenzációs csomagra tett javaslatot, a munkáltató azt reméli, az új javaslattal a tárgyalások kimozdulhatnak a holtpontról.

A BA csütörtöki közleménye szerint eredményesen folytatódtak a megbeszélések csütörtökön az új kollektív szerződés kidolgozásáról. A munkarendek korszerűsítésével összefüggésben a BA új, átfogó kompenzációs csomagra tett javaslatot, amely minden, folyamatos munkarendben dolgozó alkalmazottat érint.

A reptér üzemeltetője reméli, hogy az új javaslattal el lehet mozdulni a holtpontról.

A kompenzációs csomag célja, hogy ellensúlyozza a munkarendek változásából adódó bérkiesést, és hogy bizonyos határok között segítsen az azonos munkakörök között kialakult bérkülönbségek kiegyenlítésében.

A BA által a szakszervezeteknek átadott munkaanyag egyúttal javaslatot tartalmaz a minőségi jutalom-rendszerre is, amely minden műszakban dolgozó alkalmazottra kiterjedne. Ennek értelmében bizonyos kritériumok alapján (rendelkezésre állás, minőségi mutatók stb.), továbbá a közvetlen munkahelyi vezető javaslata alapján fizetne a BA jutalmat.

A tárgyalások az új kollektív szerződés megkötéséről pénteken 10 órakor folytatódnak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.