TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Közös autógyártó vállalatot létesít a Fiat és az orosz Sollers. Ez lesz a szektor második legnagyobb kapacitású vállalata Oroszországban.

A Fiat és a Sollers 2,4 milliárd eurót fektet a közös vállalatba, melynek célja évi 500 ezer autó gyártása - írja az orosz kormány közleménye. A közös vállalat a második legnagyobb orosz autógyár lesz az AvtoVAZ után. A vállalat kilenc Fiat modell összeszerelését végzi majd és termelésének 10 százalékát exportálja. A sebességváltók és a motorok Oroszországban készülnek majd.

Claudio Scajola olasz ipari miniszter szerdai bejelentése szerint a Fiat SpA és az orosz Sollers OJSC az amerikai Chrysler Group LLC részvételével létesít közös vállalatot Oroszországban. "A Fiat Chrysler márkájú autók gyártását tervezi" - közölte a miniszter az olasz és az orosz fél között létrejött közös vállalati megállapodást kommentálva.

Egy, az ügylethez közel álló forrás szerint a Fiat olyan Chrysler márkákat, mint például a Jeep visz be a közös vállalkozásba és az orosz fél kiválaszthatja a helyi piacra általa legmegfelelőbbnek tartott modellt. A közös vállalati szerződést formálisan csütörtökön kötik meg Vlagyimir Putyin miniszterelnök jelenlétében a Sollers Moszkvától keletre fekvő Naberezsnyie Cselnyi üzemében.

Az üzem évi 80 ezer autó gyártásához elegendő termelési kapacitással rendelkezik. A Sollers az utóbbi években az egyik legnagyobb orosz autógyártóvá nőtte ki magát. 2009-ben, amikor felére zuhantak az autóeladások Oroszországban, 62 ezer autót adott el. A vállalat valószínűleg felváltja az Oleg Gyeripaszka érdekeltségébe tartozó GAZ autógyárat a kormány terveiben egy második orosz-külföldi autóipari konzorcium létesítésére a Renault-AvtoVAZ mellé. A kormány eredetileg GAZ és a német Opel összevonásában gondolkodott.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.