<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Európában mintegy 1,1 millió mobiltelefon-előfizető használ iPhone-t. Bár ez mindössze az összes mobilhasználó 0,3 százalékát jelenti, az iPhone óriási mértékben befolyásolja a piacot. Különösen a mobil internetezés széleskörű terjesztésében játszik szerepet, derül ki a Nielsen kutatásából.

Tízből három európai mobilelőfizető tervezi, hogy a következő évben iPhone-ra vált át. Különösen a 18-34 éves korosztály mutat érdeklődést, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az iPhone tipikus európai úttörője 35 évesnél fiatalabb, szingli férfi. Földrészünkön ugyanis a felhasználók 73 százaléka férfi, míg a szokványos mobilelőfizetők között csak 51 százalék. Életkor szerint kétharmad jut a 35 évesnél fiatalabbakra, míg a megszokott mobiloknál 32 százalék.

„Az iPhone használók 63 százaléka csatlakozik az Internethez telefonkészülékén keresztül, ami ötször akkora, mint az átlagos mobilelőfizetők körében mért arány” – tájékoztat Boda Krisztián, a Nielsen regionális marketingigazgatója.

Hozzáteszi, hogy az iPhone használói közül nyolcszor annyian (25 százalék) néznek telefonkészülékükön videót, mint az átlagos mobilozók. E-mailt küld vagy fogad az iPhone-nal rendelkezők 55 százaléka, az átlagos mobiltelefon-előfizetők kilencszerese. Továbbá az iPhone-használók 15 százaléka él a videojátékok lehetőségével, kétszer annyi, mint a mobilozó átlag.

„Az iPhone tulajdonosok teljesen másként használják készüléküket, mint az átlagos mobiltelefon-előfizető. Szórakoztató eszköznek tartják, amellyel lehet az Interneten szörfözni, üzeneteket küldeni, játszani, zenét hallgatni vagy filmeket nézni. Ideális lehetőségek korunk fogyasztója számára” - hangsúlyozza a Nielsen marketingigazgatója.

Az iPhone európai híveinek közel kétharmada magáncélokra használja készülékét, míg 23 százaléka üzleti, hivatali ügyeit intézi vele, de a számlát saját zsebből állja. Cége fizeti az iPhone költségét a megkérdezettek 14 százalékánál.

A megkérdezettek 35 százalékát a technológiai és funkcionális lehetőségek vonzzák az iPhone-ban, míg 26 százalékukat az Apple márka. További 29 százalék számára fő ok az új készülékek tetszetős kivitelezése és stílusa.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.