<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vizes vb beruházásai közül szinte mindennek emelkedett az ára, de a legnagyobb tétel belefér az eredeti, bruttó 49 milliárdos keretbe.

Nem drágul meg a Duna Aréna átalakítása, írja a Világgazdaság. Ez azért különleges hír, mert ugye elég emlékezetes módon a vizes vb beruházásainak gyakorlatilag minden eleme megdrágult, és még jóval a torna lezárása után is sorra érkeztek a hírek az újabb és újabb pluszköltségekről.

A Duna Aréna (MTI)

Az aréna kapcsán tehát elvileg már nem kell további költségekre számítani. A létesítmény bruttó 49 milliárd forintos főállalkozói szerződése a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. közlése szerint a 2015. májusi aláírás óta nem változott. Márpedig ebben benne van a vb utáni bontás: az ideiglenes lelátók szétszerelése és a főépület átalakítása. A szerződött összegben lévő tízmilliárd forint áfa pedig nem kiadás, mert visszakerül a költségvetésbe – indokolt a Vg-nek a KKBK.

Az ideiglenes lelátók bontása és a főépület átalakítása a társaság tájékoztatása szerint a terveknek megfelelően halad. A lelátók elemeiből a Hungexpo területén épül parkolóház, de felhasználhatók csarnoképítéshez vagy újrahasznosított formában tetőszigeteléshez is. Az ideiglenes lelátók helyén a főépület északi és déli oldalfalai elkészültek, a külső homlokzaton pedig már a látványburkolat tartóelemeit szerelik fel. Az épületben új helyiségeket alakítottak ki, így új helyre kerül a versenyzők fitneszterme, és készült egy civil látogatók által használható edzőterület is.

Az aréna tőszomszédságában lévő Dagály strandfürdő felújítására még decemberben csoportosított át 1,1 milliárd forintot a kormány, ebből egymilliárdot a budapesti konferencia-központ keretéből, százmilliót pedig a világbajnokság dologi költségvetéséből.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.