2p

A Ruukki Marketing néven működő finn Rautaruukki társaság aláírt egy megállapodást, amely szerint többségi tulajdonrészt vásárol a jászberényi Aprítógépgyár Zrt.-ben (AGJ).

A tranzakcióhoz még szükséges a versenyhivatalok jóváhagyása, az ügylet a tervek szerint májusban zárul - közölte Kármán Antal, a jászsági vállalat igazgatóságának elnöke. A sajtónak való bejelentéssel egyidőben a két cég partnerei és üzletfelei is tájékoztatást kaptak a várható változásról - tette hozzá Kármán Antal.

Az igazgatósági elnök elmondta: a részvényvásárlással az 1951-ben létrejött, majd 1993-ban részvénytársasággá alakított Aprítógépgyár gazdasági súlyát kívánják erősíteni. Emlékeztetett arra, hogy a cég 2004-ben üzleti mélyponton volt, akkor a menedzsment két év alatti stabilizálását határozta el, amit 2006-ra sikerült megvalósítani.

Kármán Antal jelezte: az Aprítógépgyár a Ruukki gépgyártás divízió része lesz, amely az anyagkezelő- anyagmozgató-, emelő- és szállítóberendezéseket gyártó iparágaknak gyárt majd részegységeket és rendszereket.

Markku Koljonen, a Ruukki gépgyártás divízió vezetője elmondta: a vállalkozás fém alapú részegységeket és integrált rendszereket szállít az építőipar és a gépgyártás számára. A világ 23 országában vannak jelen, kereken 13 ezer embert alkalmaznak, a nettó értékesítésük tavaly 3,7 milliárd eurót tett ki.

A cég termelésének több mint 90 százalékát külföldön értékesíti, főként Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban és Olaszországban.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!