2011. április 4. 13:04

A Stadler Rail Csoport leszállította az első két széles nyomtávú FLIRT motorvonatot a Belorusz Vasúttársaság (BŽD) számára; a járművek tetőszerkezetét a Stadler szolnoki üzemében gyártották - közölte Kiss Csaba, a Stadler Trains Magyarország Kft. kommunikációs vezetője hétfőn.

A megrendelést a svájci vasúti járműgyártó vállalat egy évvel ezelőtt nyert el Fehéroroszországban. A szokásosnál gyorsabb szállítást az tette lehetővé, hogy a járművek a csaknem ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező Finnországba szállított FLIRT vonatokkal együtt készültek a Stadler bussnangi központjában. A Szolnokon legyártott tetőszerkezeteket kamionnal szállították Svájcba, és ott szerelték rá a motorvonat kocsiszekrényeire.

A Stadlernek ez az első megrendelése, Független Államok Közösségéből - jelezte a kommunikációs vezető. A fehérorosz FLIRT vonatot két különböző kivitelben gyártják. Hat darab FLIRT a fehérorosz főváros Minszk elővárosi hálózatán fog közlekedni, négy jármű pedig Fehéroroszország nagyobb városai között.  Mindkét kivitelt felkészítették a fehéroroszországi időjárásra, a járművek akár -40 Celsius fokban is gond nélkül üzemelnek. A megrendelés összértéke mintegy 60 millió euró, azaz nagyjából 16 milliárd forint.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.