2011. április 4. 13:04

A Stadler Rail Csoport leszállította az első két széles nyomtávú FLIRT motorvonatot a Belorusz Vasúttársaság (BŽD) számára; a járművek tetőszerkezetét a Stadler szolnoki üzemében gyártották - közölte Kiss Csaba, a Stadler Trains Magyarország Kft. kommunikációs vezetője hétfőn.

A megrendelést a svájci vasúti járműgyártó vállalat egy évvel ezelőtt nyert el Fehéroroszországban. A szokásosnál gyorsabb szállítást az tette lehetővé, hogy a járművek a csaknem ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező Finnországba szállított FLIRT vonatokkal együtt készültek a Stadler bussnangi központjában. A Szolnokon legyártott tetőszerkezeteket kamionnal szállították Svájcba, és ott szerelték rá a motorvonat kocsiszekrényeire.

A Stadlernek ez az első megrendelése, Független Államok Közösségéből - jelezte a kommunikációs vezető. A fehérorosz FLIRT vonatot két különböző kivitelben gyártják. Hat darab FLIRT a fehérorosz főváros Minszk elővárosi hálózatán fog közlekedni, négy jármű pedig Fehéroroszország nagyobb városai között.  Mindkét kivitelt felkészítették a fehéroroszországi időjárásra, a járművek akár -40 Celsius fokban is gond nélkül üzemelnek. A megrendelés összértéke mintegy 60 millió euró, azaz nagyjából 16 milliárd forint.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!