<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Várhatóan augusztusban befejeződik az a piacvizsgálat, amelynek alapján a fővárosi önkormányzat megkezdheti a Fővárosi Gázművek Zrt. 50 százalék plusz egy szavazat tulajdoni hányadának további sorsáról szóló döntés előkészítését - közölte Ikvai-Szabó Imre, a főpolgármester-helyettes az MTI-vel hétfőn.

A főpolgármester-helyettes elmondta: a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi, valamint gazdasági bizottságának elnökei, illetve a két főpolgármester-helyettes részvételével erre a célra alakított bizottság a készülő tanulmány alapján vizsgálja majd meg, hogy célszerű-e, és ha igen, milyen feltételekkel értékesíteni a fővárosi tulajdonban lévő Főgáz részvényeket.

Ennek tükrében lehet majd kiírni a privatizációs tanácsadói pályázatot - mondta Ikvai-Szabó Imre. A Főgáz jól gazdálkodó, jó osztalékfizető cég - tette hozzá.

A vállalat több mint 40 milliárd forint értéken nyilvántartott vagyonnal rendelkezik. A 32,245 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság kisebbségi tulajdonosa a német RWE csoporthoz tartozó RWE Gas International B.V.

Az MTI kérdésére a főpolgármester-helyettes azt válaszolta, hogy a kisebbségi tulajdonos elővásárlási joggal rendelkezik a fővárosi tulajdonú részvénypakettre.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.