2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az őszi Karrier Expón, a Budapesti Corvinus Egyetem kétnapos állásbörzéjén főként pénzügyeseket kerestek a cégek. Az ajánlott kezdő fizetések 180-260 ezer forint között szóródtak - írja a Napi Gazdaság.

Az idei őszi Karrier Expón a legkeresettebbnek a pénzügyi, számviteli és az informatikai végzettség bizonyult, de sok cég vadászott értékesítőkre, hr-esekre, logisztikusokra, kontrollerekre, sőt műszaki és természettudományos végzettségű szakemberekre is - tudtuk meg Andrási Mónikától, a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodájának programigazgatójától. Bár ez utóbbi kicsit elüt az egyetem profiljától, a munkaadók - úgy tűnik - számítottak a műegyetemi érdeklődőkre is: a GYSEV és a MÁV is keresett villamos- és gépészmérnököket, a Lidl pedig építészeket toborzott.

A tapasztalatok szerint könnyebben átjönnek a közgázra a mérnökök, mint fordítva: a közgazdászok figyelmét ugyanis nehéz felkelteni, a hallgatói érdeklődés az elhelyezkedést segítő programok iránt meglehetősen szelektív és korlátozott; annak ellenére is, hogy elsősorban a személyes kapcsolatok segítségével helyezkednek el frissdiplomás közgazdászok - legalábbis az egyetem legfrissebb pályakövetési felmérésének eredménye szerint.

Csaknem száz cég több mint ezer állás- és számos gyakornoki ajánlata között tallózhattak a kétnapos Karrier Expón a kilátogató fiatalok: végzős hallgatók, frissdiplomások és munkahelyváltást fontolgatók. Főként multinacionális cégek kerestek nagyobb számban frissdiplomásokat: a nagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cégek pozíciónként 20-50 állást ajánlottak, de akadt cég, amely több mint száz embert keresett azonnali belépéssel. Az ajánlott kezdő fizetések bruttó 180-260 ezer forint között szóródtak, de több vállalat is csábított ennél magasabb bérekkel és kiterjedt juttatási csomagokkal. Ezek tartalmát böngészve nyilvánvaló, hogy a jó szakemberekért egyre élesebb a verseny: az étkezési jegyek és az utazás térítése mellett gyakorlatilag az alapcsomag részévé vált az egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulás, a sportolási lehetőségek finanszírozása - számol be a Napi Gazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!