2014. május 28. 11:31

Javított az amerikai General Electric (GE) a francia Alstom felvásárlására benyújtott ajánlatán - derült ki a francia elnöki hivatal tájékoztatásából.

Jeffrey Immelt, a GE vezére szerdán Párizsban tárgyalt Francois Hollande francia államfővel. A találkozón az amerikai holding vezetője elmondta: ezer új állást létesítenek az ipari szektorban Franciaországban, ha az ő ajánlatukat fogadják el. A GE április végén kiszivárgott hírek szerint 16,9 milliárd dollárért (3 ezer 750 milliárd forint) átvenné az Alstom energiaipari üzletágát.

A korábbinál "részletesebb, feljavított, erősebb" a GE új ajánlata, ugyanakkor maradt még tennivaló - fogalmazott közleményében a francia elnöki hivatal. Párizs korábban jelezte, elégedetlen a GE ajánlatával.

Az ügyletért folytatott versenyfutásban a német Siemens a GE vetélytársa. A müncheni konszern ajánlatában állítólag lényegében a teljes közlekedési ágazatát átengedné az Alstomnak az energetikáért cserébe, többek között a gyorsvasúti és a metrószerelvények gyártását is.

A németek jelenleg az Alstom üzleti könyveit tanulmányozzák, június 16-ig hivatalos ajánlatot tesznek.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.