2014. május 28. 11:31

Javított az amerikai General Electric (GE) a francia Alstom felvásárlására benyújtott ajánlatán - derült ki a francia elnöki hivatal tájékoztatásából.

Jeffrey Immelt, a GE vezére szerdán Párizsban tárgyalt Francois Hollande francia államfővel. A találkozón az amerikai holding vezetője elmondta: ezer új állást létesítenek az ipari szektorban Franciaországban, ha az ő ajánlatukat fogadják el. A GE április végén kiszivárgott hírek szerint 16,9 milliárd dollárért (3 ezer 750 milliárd forint) átvenné az Alstom energiaipari üzletágát.

A korábbinál "részletesebb, feljavított, erősebb" a GE új ajánlata, ugyanakkor maradt még tennivaló - fogalmazott közleményében a francia elnöki hivatal. Párizs korábban jelezte, elégedetlen a GE ajánlatával.

Az ügyletért folytatott versenyfutásban a német Siemens a GE vetélytársa. A müncheni konszern ajánlatában állítólag lényegében a teljes közlekedési ágazatát átengedné az Alstomnak az energetikáért cserébe, többek között a gyorsvasúti és a metrószerelvények gyártását is.

A németek jelenleg az Alstom üzleti könyveit tanulmányozzák, június 16-ig hivatalos ajánlatot tesznek.

MTI