2010. május 20. 04:19

A foglalkoztatási terven felüli, több száz fős létszámleépítés zajlik a Magyar Postánál – tudta meg a helyi szakszervezetektől a csütörtökön megjelent Magyar Nemzet.

Zajlik az idei foglalkoztatási terven felüli létszám leépítés a Magyar Postánál, ezért a folyamat azonnali felfüggesztését követeli Szűcs Ildikó vezérigazgatótól a Postások Független Szakszervezete és a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (Pofész). A nagyvárosokban csaknem háromszáz embert bocsátottak el eddig, a kis postákon pedig a munkaidőt csökkentik – mondta Ádám István. A Pofész elnöke hangsúlyozta, a társaság azzal indokolja a leépítéseket, hogy nem folytak be a várt bevételek, ezekről azonban már az üzleti terv készítésekor is tudható volt, hogy – főként a válság közepén – túltervezettek.

A jelenlegi elbocsátások a hivatalos, szakszervezetekkel egyeztetett foglalkoztatási terven belül zajlanak – állította a Magyar Nemzetnek Tomecskó Tamás. A társaság szóvivője elismerte, hogy a közelmúltban csoportos létszámleépítést jelentettek be, de az csak Budapestre vonatkozott, és csak igazgatósági, irányítói szinteket érintett.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.