<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Kétszázötven magyar dolgozóját rúgja ki a finn központú Elcoteq elektronikai gyártó az idei első negyedévben - tudta meg a Világgazdaság.

A cég hazánkban jelenleg 5400 főt foglalkoztat, ennek mintegy fele kölcsönzött munkaerő - Krippl Zoltán szóvivő szerint ezen közvetített dolgozók is számíthatnak létszámcsökkentésre.

A négymilliárd eurós bevételével a legnagyobb európai szerződéses elektronikai gyártó tegnap értesítette a helsinki tőzsdét arról, hogy az idei első negyedben intenzív átalakítást hajt végre globális pénzügyi helyzetének javítása céljából. Első lépésként több üzemet is bezár, például Aradon, Szentpéterváron és az Egyesült Államokban. Kínában a sencseni gyártását beolvasztja a pekingibe. A vállalat egy létszámleépítési programot is elindított (ennek része a magyar csökkentés is), melynek keretében mintegy ötezer munkatársától válik meg a jelenlegi 21 ezerből - írja a Világgazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.