Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Sem az ipari park címre javaslatot tevő bíráló bizottság, sem a gazdasági és közlekedési miniszter tanácsadó testületeként működő fejlesztési tanács működési rendjének meghatározásához nem kell a miniszter jóváhagyása - a január 26-tól hatályos rendelet-módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ipari parkok alapvető kritériumai nem változtak: továbbra is legalább 20 hektárnyi terület és öt betelepült vállalkozás kell hozzá. Eddig elég volt az is, ha az öt vállalkozóval érvényes szerződése volt az ipari parkra pályázó terület működtetőjének. Január 26-tól viszont már a területen kell tevékenykednie az összes - legalább öt - vállalkozónak. Továbbra is változatlan az az előírás, hogy a minimálisan öt vállalkozásnak legalább 100 főt kell foglalkoztatnia teljes munkaidőben.

Eddig az ipari park címre javaslatot tevő bíráló bizottság ugyan maga határozta meg az ügyrendjét, de azt jóvá kellett hagynia a gazdasági és közlekedési miniszternek. A jóváhagyás szintén megszűnik január 26-tól. Hasonlóan nem lesz szükség a miniszter jóváhagyására a saját tanácsadó testületeként működő fejlesztési tanács működési rendjének meghatározásához.

A bíráló bizottság összetétele is módosult kissé. A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium helyét - a kormányzati struktúra átalakításának megfelelően - a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, míg a Belügyminisztériumét az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vette át. Kiesett a listáról az Oktatási Minisztérium, viszont bekerült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

MTI / Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.