TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 3. 03:04

A cég negyede helyett a Ladákat gyártó AvtVaz részvényeinek a fele kerülhet a Renault kezébe, amennyiben megveszik a Troika Dialog pakettjét.

A Renault francia járműgyártó azt fontolgatja, hogy a jelenlegi 25 százalékról többségi, 50 százalék plusz egy részvényre növeli tulajdonrészét a Ladákat gyártó orosz AvtoVAZ-ban.

A Renault 2008-ban szerzett a társaságban 25 százaléknyi tulajdonhányadot 1,1 milliárd dollárért. Az orosz cégben jelenleg 25-25 százaléknyi hányaddal rendelkezik a Troika Dialog befektetési társaság és az állami Russian Technologies konglomerátum. A fennmaradó 25 százaléknyi rész a tőzsdén forog.

A Troika Dialog korábban már jelezte, hogy tárgyalásokat folytat a francia járműgyártóval részesedésének eladásáról az AvtoVAZ-ban, amely évekig veszteséges volt jelentős állami támogatás mellett is. Carlos Ghosn, a Renault vezérigazgatója "teljesen logikus" lépésnek mondta cége tulajdonrészének a növelését az AvtoVAZ-ban, amikor kedden megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.