Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Temesváron 1869-ben indult el az első omnibusz, s a rendszeres villamos járatok is 108 éve szállítják az utasokat. A 138 éves helyi Közlekedési Vállalat (RATT) vezérigazgatója romániai viszonylatban ismét úttörő jellegű vállalkozásról számolt be a Ziarul Gandulnak.

Eugen Stanescu elmondása szerint - a járműpark teljes felújítását követően - 14 millió lejt (4 millió eurót) fektetnek be egy komplex, műholdas helymeghatározási technikán alapuló rendszerbe, melynek részeként a RATT 130 villamosa, 89 autóbusza és 111 trolija egy-egy GPS-készüléket kap. Ennek segítségével a diszpécserek egyrészt bármelyik pillanatban megállapíthatják, hogy a járművek pontosan hol tartózkodnak, másrészt az utazóközönség - a fontosabb megállókban kihelyezett elektronikus tájékoztató táblák segítségével - percnyi pontossággal tudhatják, hogy a várt járat mikor érkezik.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy az autóbuszvezetők nem örülnek a hírnek, hiszen köztudomású, hogy ők olykor saját ügyeik intézésére is igénybe vették a járműveket" - állítja Stanescu, de hozzáteszi: egy korszerű, európai uniós nagyváros lakóinak joguk van van ahhoz a szolgáltatási színvonalhoz, amilyet a GPS-rendszer nyújtani tud.

A heteken belül elkezdődő, s hitelből finanszírozott, mintegy egymilliárd forintnyi beruházás a várakozások szerint ez év késő őszére be is fejeződik.

A 340 ezer lakosú bánsági nagyvárosban 11 villamos-, 12 troli- és 15 autóbusz-vonal hálózza be az utcákat, és naponta 300 ezer utas veszi igénybe a tömegközlekedési eszközöket. A RATT vonalainak teljes hossza körülbelül 350 kilométer.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.