<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Budai Kreatív Háznak keresztelték el a felújított Duna-parti épületet. Nézni és enni ősztől lehet majd benne.

Megvan az Ybl Vízházként és Várkert Kaszinóént egyaránt ismert, Várkert Bazárral szemközti épület új neve, ezentúl Budai Kreatív Házként is hivatkozhatnak rá. Az új elnevezés a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány közleményben szerepel, melyben az alapítvány azt is bejelentette, hogy pontosan mi is lesz az épületben.

A közlemény szerint a Budai Kreatív Ház "kulturális találkozópont" lesz a Duna partján, kortárs képzőművészeti kiállításokkal, interaktív programokkal és előadásokkal. Lesznek workshopok, koncertek, filmvetítések és családi programok is. Kerthelyiséget és teraszt is nyitnak, enni-inni kávézóban, cukrászdában és étteremben lehet majd.

Az eredetileg a Királyi Palota vízellátási rendszerének épült ház közel tíz évig állt üresen, állaga jelentősen leromlott - felújítják, a homlokzat pedig teljes örökségvédelmi helyreállítást kap.

Az Ybl Vízház 3 milliárdért lett az MNB-alapítványé tavaly nyáron. A Budai Kreatív Ház ősszel nyit.

MTI via Országos Sajtószolgálat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.