Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Megkötötték a szerződést, Garancsi István cégbirodalmának zászlóshajója, a Market Zrt. dolgozhat a Szegedi Ifjúsági Centrumon, melynek központi eleme az új stadion lesz.

Szeptember 22-én írta alá a szerződést a Szeged-Csanád Egyházmegye a Garancsi István tulajdonában álló Market Zrt.-vel a Szegedi Ifjúsági Centrum kivitelezésére, melynek keretén belül szép nagy stadiont kaphat az NBII-ben szereplő focicsapat - bukkantunk rá a dokumentumra a közbeszerzési hatóság oldalán.
 
szerk.: a helyi focicsapat honlapján szereplő információk szerint egyébként bár a szerződést csak szeptember 22-én kötötték meg, a Market Zrt. emberei már szeptember 19-én felvonultak a munkaterületen.  

Ilyen lesz, ha elkészül 


A munkát nettó 9,3 milliárd forintért fogják elvégezni, amiért cserébe a Marketnek fel kell húznia 
 • egy 8000 férőhelyes stadiont, 
 • egy fedett rendezvényközpontot, ahol öltözők, edzőtermek, sportcsarnok és grundfoci pálya is lesz, 
 • illetve a meglévő szállás és porta épületet is renoválniuk kell, 
 • el kell bontani a meglévő épületeket, közműveket és utakat, 
 • meg kell oldani a közművek kiváltását és építését,
 • útépítési munkákat is el kell látni, 
 • füves centerpályát és edzőpályákat kell kialakítani. 
Az, hogy Garancsi cége nyerte el a munkát nem tűnhet meglepetésnek tekintve, hogy az Orbán Viktorhoz köthető nagyvállalkozó a Szeged-Csanád Egyházmegye gazdasági tanácsának tagja. Talán ez lehet az oka annak is, hogy a Marketen kívül más cég nem is nyújtott be ajánlatokat a nyílt közbeszerzési eljáráson - legalábbis erre utal az ajánlatok bontása után készült összefoglaló tájékoztatás. 

Az aláírt szerződés szerint a beruházásnak 17 hónap múlva el kell készülnie, vagyis a stadiont is magába foglaló komplexumot legkorábban 2019 februárjában veheti birtokba a nagyközönség.

A projektbe a Market alvállalkozók bevonását is tervezi: 
 • a Vilati Szerelő Zrt. ,
 • az OK BAU Kft. (szintén Garancsi cége),
 • a BORD Építész Stúdió Kft. (többek között a debreceni stadiont is ők tervezték),
 • a Hungaroproject Mérnökiroda Kft., 
 • a Hydrastat Mérnöki Iroda Kft., 
 • az ARIBO Kft., 
 • az ÉGV Építőipari Gépesítő Vállalat Kft., 
 • és a DUNAPART Építőipari és Ingatlanhasznosító Kft. dolgozhat a centrumon. 
Székely Sarolta
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.