2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Az elmúlt időszakban igazán nem lehet oka panaszra a Garancsi Istvánhoz köthető Market Zrt.-nek, hiszen sorra nyeri el a milliárdos sportcélú beruházásokat. Most kicsit más jellegű, de annál nagyobb projekten dolgozhat.

2017. augusztus 8-án írták azt a szerződést, melynek értelmében a Fővárosi Állat- és Növénykert a Market Építő Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. duójával állapodott meg a Pannon Park kivitelezésére - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A feladatra mindössze 2 ajánlat érkezett be, a nyertes páros mellett még a Strabag-MML Kft. pályázott.

A szerződés becsült értéke eredetileg 35,4 milliárd forint volt, Garancsiék azonban ennél is olcsóbban meg tudják csinálni a feladatokat, nettó 32,7 milliárd forintos ajánlatot adtak be.

(Fotó: MTI)

Ezt az eljárást azonban hirdetmény nélkül zavarta le az ajánlatkérő, mivel év elején már lefolytattak egy közbeszerzést, amit eredménytelennek nyilvánítottak. Ennek oka az volt, hogy mindegyik beérkezett ajánlat meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet, ami akkor 20,8 milliárd forint volt. Így az akkor pályázókkal - Market-Vilati páros és a Strabag-MML - újabb kört futottak most, így sikerült végül eredményt hirdetni. Igaz, időközben az állam - feltehetően látva az első körben beérkező ajánlatok árazását - plusz támogatást adott a projektre. Egy június végén megjelent kormányhatározattal további 18,7 milliárd forintot biztosított a kormány a Pannon Parkhoz.

Vagyis mára már semmi akadálya nem volt annak, hogy Garancsiék nettó 32,7 milliárd forintért vállalják el a kivitelezést.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.