<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Garancsi István megvásárolta csütörtökön a reklámpiacon szereplő spanyol–magyar ESMA Zrt. részvényeinek 100 százalékát - írta a Népszava.

A lap pénteki számában ismertetik a társaságot irányító Bleuer István közleményét, amely szerint a tulajdonostársakkal egyetértésben úgy határozott, hogy az ESMA menedzsmentje részére értékesíti a társaságot, s "a beruházás nagysága miatt a megmaradt csapatnak szüksége volt egy pénzügyi befektetőre is". Több gazdasági szereplő megkeresése után Garancsi István adta a legkedvezőbb ajánlatot.

A közlemény szerint Garancsi István célja, hogy az érdekkörébe tartozó cégek reklámtevékenységét az ESMA koordinálja, de "természetesen bízik a további terjeszkedésben is".  A zrt. vezérigazgatója, valamint a menedzsment tulajdonosi képviselője a cégnél csaknem 20 éve dolgozó Gátai Péter lett.

mfor.hu szerk: Az ESMA a Simicska Lajoshoz köthető Mahir legnagyobb versenytársa. Garancsi István pedig - többek között - Orbán Viktor egyik kedvenc csapatának, a Videotonnak a tulajdonosa. De az övé már az építőipari Market-csoport, illetve a Duna Bank is.

A lap emlékeztet arra, hogy az ESMA Zrt. tulajdonában van többek között a villanyoszlopreklámok joga, amelyek használatát azonban három éve törvény tiltja, ami jelentős bevételi forrástól fosztotta meg az ESMA-t.

MTI