2001. január 17. 11:00

A Gazdasági Minisztérium 28 pályázót 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatott a gazdaságfejlesztési pályázati rendszer keretében .

A Gazdasági Minisztérium 28 pályázót 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatott a gazdaságfejlesztési pályázati rendszer keretében a legutóbb, a tavalyi év végén született döntés szerint - jelentette be Glattfelder Béla államtitkár szerdán Budapesten.

Az 1,58 milliárd forint összegű támogatással 12,480 milliárd forint értékű beruházás valósul meg és 1.219 új munkahely létesül. A pályázat nyertesei 10-100 millió forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatást kapnak a tervezett beruházásokhoz.
Az államtitkár elmondta, hogy tavaly gazdaságfejlesztésre a tárca összesen 9
milliárd forint támogatást adott, az idén a Széchenyi Terv keretében 12 milliárd forintra
emelkedik a keretösszeg.

A maximálisan elnyerhető támogatások összege a korábbi 100 millió forintról 110 millióra, illetve 200 millióról 220 millióra növekszik. Tavaly a gazdaságfejlesztési támogatások segítségével összesen 121 milliárd forint beruházás valósult meg és 8.763 új munkahely létesült. A beruházások felét kis- és középvállalkozások valósították meg, s remény van arra, hogy az idén a megemelt támogatások eredményeként nő a külföldi befektetések összege is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.