<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Julija Timosenko ellen vizsgálatot indított az ukrán legfőbb ügyészség és a biztonsági szolgálat azzal a feltételezéssel, hogy saját érdekeit követi a gázüzletben - jelentette az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség pénteken Igor Puskinra, az ukrán elnök titkárságának helyettes vezetőjére hivatkozva.

Puskin szerint Timosenko hivatali helyzetével visszaélve erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kijutasson az európai gázpiacra egy svájci székhelyű céget, amelyen át szándékozik szállítani az orosz gáz jelentős részét, s amelynek tulajdonosai Timosenko szövetségesei.

Puskin arra is felhívta a figyelmet, hogy Timosenko egyben aktívan nehezíti az orosz gáz ukrajnai importjában közvetítő RoszUkrEnergo tevékenységét, amely a kormányfő által pártolt cég versenytársa.

Ugyancsak pénteki közlés szerint az orosz számvevőszék idei munkatervében szerepel a RoszUkrEnergo működésének ellenőrzése és az, hogy a vizsgálatot az ukrán számvevőszékkel közösen végzi el.

A RoszUkrEnergo ellen a héten Ukrajnában vizsgálat indult, mert Dmitrij Firtas, aki közel 50 százalékban tulajdonosa, a Vedomosztyi című orosz lapnak adott interjúban azt mondta, nem aggasztja különösebben a jövő, egyebek között azért, mert több mint 70 százalékos részesedéssel bír az ukrajnai helyi gázszolgáltatókban.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.