2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az internetes keresőjéről ismert Google fogja vezetni azt az iparági szövetséget, melynek célja a mobiltelefonok jóval "okosabbá" tétele, a telefonálási és számítástechnikai funkciók mobilkészülékekben való ötvözése.

A Google szoftvereivel ellátott készülékek legkorábban a jövő év második felében lesznek elérhetőek a nagyközönség számára, először az Egyesült Államokban. Több neves gyártó is részt vesz a telefonok előállításában, köztük van például az HTC, az LG, a Motorola és a Samsung is.

Az USA-ban a Sprint és a T-Mobile fogja majd forgalmazni az eszközöket, Németországban szintén a T-Mobile, Olaszországban a Telecom Italia, Spanyolországban pedig a Telefónica. Az ügyletből természetesen a világ legnagyobb mobilszolgáltatója sem maradhat ki: a 332 millió előfizetővel rendelkező kínai China Telecom is árusítani fogja az új mobilokat, ahogy Japán legnagyobbjai, az NTT DoCoMo és a KDDI is - írja a The New York Times.

Az új technológia segítségével a készülékgyártók és a szolgáltatók a jelenleg piacon lévő okostelefonoknál fejlettebb mobilokat árusíthatnak majd. Az új termékek az Apple, a Microsoft, a Nokia, a Palm és a Research in Motion üdvöskéivel mennek majd ölre. A Google szoftverei - a jelenlegi gyakorlattal ellentétben - nyílt forráskódúak, tehát ingyenesen hozzáférhetők lesznek, így a gyártók ráfordítás nélkül használhatják és módosíthatják majd azokat.

A keresőóriás egyébként - legalábbis kezdetben - nem fogja a nevét adni a telefonokhoz, a szoftverek futása közben valószínűleg még a cég logóját sem láthatják majd a felhasználók. A vállalat a márkatudatosság helyett rengeteget fektetett abba, hogy minden szolgáltatása elérhető lehessen a mobilokon - így a különböző programok reklámfelületeinek értékesítésével juthat bevételhez.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!