2017. április 19. 10:16

Új eszközökkel bővíti az Országgyűlési Őrség arzenálját a legújabb rendelettervezet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A belügyminisztérium kedden nyilvánosságra hozta legújabb rendelettervezetét, mely jelentősen kibővítené az Országgyűlési Őrség által alkalmazott kényszerítő eszközök arzenálját. A Pintér Sándor belügyminiszter által beadott tervezetet azzal indokolják, hogy Kövér László házőrségének a lehető legkorszerűbb kényszerítő eszközökkel kell nyomulnia, illetve oka még a "megnövekedett terrorfenyegetés."

A tervezet a 2014-es rendeletet váltaná, az abban meghatározott eszközökhöz képest a lőfegyverek között van a legtöbb új tétel:

.45-ös kaliberű tölténnyel működő pisztolyok,
5,56 mm-es (.223-as kaliberű) tölténnyel működő gépkarabélyok,
7,62x51 mm-es NATO tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák,
.308-as kaliberű tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák,
és a sztár, a kézi gránátvető 40 mm-es gránátokhoz.

Ezekhez természetesen járnak a megfelelő lőszerek is, melyekkel szintén bővült a lista.

A mozgásszabadságot korlátozó eszközöknél a már megszokott fém- és műanyagbilincsek és útzárak mellett új tétel az elfogó háló.

Kedvenc megnevezésű kategóriánk, a "védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotot előidéző, természetes vagy mesterséges hatóanyagú, könnyfakasztó, szemet, nyálkahártyát irritáló eszközök és anyagok" (haveroknak lehetne csak VVAKÁETVMHKSZNYIEÉA) között új

  • a mesterséges vagy természetes hatóanyaggal szerelt univerzális (lőhető, dobható) könnygázgránát
  • és a kézi működtetésű, dobható, mesterséges vagy természetes hatóanyaggal szerelt könnygázgránát.

A tervezetet április 26-ig véleményezhetik.

mfor.hu