3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az AIESEC egy globális, fiatalok által vezetett non-profit szervezet, melynek alaptevékenysége a tagok képzése. Célja, hogy tagjai egy integrált tanulási folyamat során olyan készségeket, képességeket sajátítsanak el, melyek által a jövőben felelős vezetőkké válnak. A tanulási folyamat egyik meghatározó része a külföldi szakmai gyakorlat, amelyen részt vesznek. Az AIESEC-kel évről-évre több multinacionális cég épít ki partnerkapcsolatot, mint például az ABN Ambro Bank, Cadbury Schweppes, DHL és az Elecrolux.

A szervezet társadalmi, gazdasági problémák megoldása érdekében különböző témájú projekteket futtat. Ennek részeként nemzeti szinten információtechnológia és középvállalkozások területén immár második alkalommal működik együtt cégekkel, annak érdekében, hogy külföldről tehetséges fiatal AIESEC-eseket fogadjanak, akik a vállalat fejlődéséhez járulnak hozzá különböző területeken.

Tavaly többek között a BCN Rendszerház, Synergon, Astron Informatika, Netpincér, Online Solutions és a TATA Consultancy Services, Informatikai Szolgáltatások Magyarország Kft., voltak partnerei az informatikai vállalatokat célzó projektben, a középvállalatok közül pedig a Vital Europe és a Valdeal.

A Budapesti Corvinus Egyetem Helyi Bizottsága az idei évben először kiemelten foglalkozik azokkal az ázsiai székhelyű vállalatokkal is, amelyek az Európai Unió országaiban szeretnének terjeszkedni.

A világ bármely tájáról érkezhet gyakornok a vállalathoz, aki a több területen jelenthet segítséget a vállalat számára. A választható jelöltek elismert egyetemek hallgatói közül kerülnek ki, akik valódi elméleti tudással rendelkeznek, és lelkesen vállalják elméleti tudásuk gyakorlati tapasztalatokkal való kiegészítését. Nemcsak a gyakornok, hanem a fogadó szervezet is sokat profitálhat egy ilyen kapcsolatból. Terjeszkedés esetén a gyakornok feladata lehet a kapcsolattartás a külföldi partnerekkel, külföldi üzleti kultúra megismertetése az alkalmazottakkal, a célpiac hatékony felmérése és az igények meghatározása. Emellett a pénzügyi és számviteli folyamatok, az emberi erőforrások, információtechnológia vagy logisztikai rendszer fejlesztése területén is segítséget nyújthat a már bevált külföldi gyakorlat megismertetésével.

A gyakorlatcsere multikulturális munkakörnyezet biztosítását és ezáltal az alkalmazottak fejlesztését, kulturális határok érzékelését és a kommunikáció fejlesztését is elősegíti.
A gyakornok nyelvtudása, kommunikációs készsége és a kultúra iránti feltűnő érdeklődése miatt a munka számos területén a gyakornoki státuszhoz kötődő elvárásokat messze meghaladó tartalmas munkapartneri viszony alakulhat ki. (x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!