<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gyárbezárás helyett fejlesztéseket indít, és több ezer fővel bővíti alkalmazottai létszámát Nagy-Britanniában a Jaguar Land Rover (JLR).

A Jaguar luxusautókat és Land Rover/Range Rover terepjárókat gyártó társaság - az indiai Tata csoport tagja - pénteken közölte: megállapodásra jutottak a szakszervezetekkel, és az egyezség értelmében lekerült a napirendről a gyárbezárás kérdése.

A társaság más utat választott; szélesíti modellkínálatát, millió fontos nagyságrendben hajt végre beruházásokat, és több ezer új munkahelyet létesít a következő években.

A közlemény szerint már meg is kezdték 1.500 munkavállaló felvételét a liverpooli üzemben, ahol az új Range Rover Evoque modellt gyártják. A dolgozók fizetésemelést is kapnak, novembertől 5 százalékkal, 2011 novemberétől további 3 százalékkal emelkednek a bérek.

A Tata tavaly még azt közölte, hogy a JLR három nagy-britanniai gyárából kettőt összevon, mert a válságban megcsappant kereslet miatt a kapacitások alig 60 százalékos kihasználtsággal működnek.

Az indiai cég 2008 júniusában, alig néhány hónappal a világméretű gazdasági válság elmélyülése előtt vásárolta meg a Jaguart és a Land Rovert az amerikai Fordtól 2,3 milliárd dollárért. Az így létrejött JLR 14 ezer embert foglalkoztat Nagy-Britanniában.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.