TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A telített piac és az amerikai konjunktúra gyengülése tavaly csak szerény növekedést tett lehetővé a számítógépiparban.

Igazolódtak az amerikai személyiszámítógép-piac (PC) gyengülésével kapcsolatos tőzsdei félelmek. A telített piac és az amerikai konjunktúra gyengülése tavaly csak szerény növekedést tett lehetővé a számítógépiparban - állapította meg a Gartner Dataquest piackutató intézet.

Eszerint a személyiszámítógép-eladások az Egyesült Államokban tavaly 10,3 százalékkal 49,4 millióra emelkedtek. Ez csupán a fele ütem, mint a 21,7 százalékos eladás-növekedést hozó 1999-es rekordévben.

Az erős ázsiai és latin-amerikai keresletbővülés nyomán a világ személyiszámítógép-eladásai 14,5 százalékkal 134,8 millióra emelkedtek. A korábbi évkehez képest ez is szerényebb eredmény: 1999-ben még 23,3 százalékos, 1998-ban 16 és 1997-ban 15 százalékos volt az emelkedés.

A világpiacon a Dell valamennyit lefaragott a Compaqkal szembeni hátrányából: a Dell 2000-ben világszerte 14,5 millió komputert adott el, ami 10,8 százalékos piaci részarányt jelent. A világelső azonban továbbra is a Compaq 17,2 millió eladott számítógéppel és 12,8 százalékos piaci részesedéssel. A további sorrend: Hewlet-Packard 7,6 százalék, az IBM 6,8 százalék, a NEC 4,3 százalék és a Gateway 3,8 százalék.

Az Apple nem szerepel a listán, hozzájárult azonban az ágazat eredményeinek rosszabbodásához. Az Apple eladásai a negyedik negyedévben az Egyesült Államokban 50 százalékkal, világviszonylatban 40 százalékkal estek vissza, ami az amerikai ágazat növekedését 2 százalékponttal húzta vissza.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.