2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2008-as olimpia néhány hivatalos kínai kereskedője gyermekeket foglalkoztatott, akiket túlórázásra kényszerített alacsony bérért, hogy magasabb profitot érjen el egy jelentés szerint.

A Playfair szakszervezetek szövetsége elítélte a számos munkavállalói jog megsértését négy kínai üzemben a pekingi játékok előtt.

A csoport közölte, hogy visszaélésekre derült fény a gyárakban, amelyekben hivatalos olimpiai sapkákat, táskákat illetve papír- és írószerárut készítettek. A cégek tagadják a vádakat - írja a BBC News.

A pekingi olimpia szervezőbizottsága (BOCOG) tüzetes vizsgálatnak veti alá azokat a kínai üzemeket, ahol az ötkarikás játékokkal kapcsolatos termékeket állítanak elő.

A nemzetközi Olimpiai Bizottság Nagy-Britanniában - ahol kedden megbeszélést tartanak a szakszervezetekkel - jelezte: nagyobb akcióra van szükség annak érdekében, hogy a londoni 2012-es játékokon ne ejtsenek foltot hasonló vádak.

Elsősorban az olyan munkajogi visszaélésekre kell odafigyelni, mint a kikényszerített túlórázás, a szegényes egészségügyi és munkaügyi feltételek. Illetve megoldást kell keresni az olyan esetekre, amikor a dolgozókat arra szólítják fel, hogy hazudjanak a bérekről és a körülményeikről a munkaügyi ellenőröknek.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!