TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A cégek odafigyelnek arra, hogy nyáron a gyereket nevelő dolgozók el tudjanak menni szabadságra, derül ki az mfor.hu Heti Hármasából. A Kürt Rt. vállalati napközi bevezetését tervezi, a PWC-nél egy hónapos fizetés nélküli vakációra mehetnek a gyerekes szülők, a Családbarát Munkahely díjat elnyerő Csavar- és Húzottárú Zrt. pedig saját üdülőket tart fenn alkalmazottai részére. Mondja el a tapasztalatait Ön is!

Menedzsment Fórum: Figyelembe veszi-e a cég a nyári szabadságolások kapcsán bármilyen módon a gyermekkel rendelkező munkatársak helyzetét? Támogatják-e (például üdülési csekkel vagy más módon) a gyermekes családok üdülését a vállalatnál?

Gergácz Lilli, a Kürt Rt. HR-vezetője:

- A szabadságolások kapcsán a gyermekes dolgozók elsőbbséget élveznek a beosztásnál, de általában az alkalmazottak egymás között, a cég beleszólása nélkül állapodnak meg erről a kérdésről. Mi mindenesetre elvárjuk a munkatársaktól, hogy egy évben legalább két hetet egy huzamban töltsenek pihenéssel, ami a feltöltődés, regeneráció szempontjából igen fontos.

A vállalat minden évben kiosztja a KÜRT Díjakat a Legerősebb lánczszem és a KÜRTündér kategóriában, aminek keretében a két győztest évente háromszázezer forint értékű üdüléssel jutalmazza meg, a második és harmadik helyezettek pedig wellness hétvégét nyernek. Ezeket akár gyerekekkel is felhasználhatják a nyertesek.

A KÜRT-székházba a dolgozók tetszés szerint behozhatják gyermekeiket, az alagsorban található uszoda és szauna illetve a székház kertje is jó lehetőség a kicsiknek és a nagyoknak a kikpcsolódásra.

A vállalat évente tizenöt millió forintot különít el az adózott nyereségéből a dolgozók komfort- és közérzetének javítására, egészségük megőrzésére. Ide tartozik például a sport és szabadidő tevékenységek finanszírozása, ezek nagy része a családdal közösen is látogatható.

A KÜRT jövőre felépülő, a jelenleginél 2500 négyzetméterrel nagyobb új székházában az orvosi szoba és tornaterem mellett például gyermeknapközit is kívánunk létesíteni.

Magyari Andrea, a Pricewaterhouse Coopers (PWC) HR-vezetője:

- A vállalat működésének egyik alapelve, hogy pihenésre ösztönözze a dolgozókat. A cég elfogadta a Parents Policy nevű irányelvet, amely lehetőséget biztosít a gyermeküket nevelő szülőknek, hogy - amennyiben elfogyott szabadságuk - legfeljebb egy hónapig fizetés nélküli szabadságra menjenek.

A vállalat hatszáz alkalmazottja közül mintegy harmincan dolgoznak jelenleg részmunkaidőben, közülük a legtöbben kismamák. Három-négy évvel ezelőtt - amikor több női alkalmazottunk elment szülni - dolgoztuk ki a munkába való visszatérésüket segítő rendszert, amely lehetőséggel azóta legtöbben éltek is.

A gyermekes és nem gyermekes munkatársak esetében is próbáljuk rugalmasan kezelni a munkaidőt, ugyanis a cég érdeke is, hogy a dolgozók elégedettek legyenek. Az üdülést mindenki magának szervezi meg, de a vállalat minden évben szervez például céges gyereknapot.

Szalai Zsuzsa, a Csavar- és Húzottárú Zrt. vezérigazgatója:

- Odafigyelünk arra, hogy a kisgyermekes vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők a nyár folyamán el tudjanak menni szabadságra.

Amennyiben a családi helyzet megkívánja, a dolgozók egymás között elcserélhetik a beosztásukat, ami a két-három műszakosok esetében sűrűbben előfordulhat.

A cég két saját nyaralóházat tart fenn Balatonfüreden dolgozói számára, amit évente egyszer vehetnek igénybe - hozzátartozóikkal.

Ezenkívül üdülési csekkel is hozzájárulunk a kedvezményes üdüléshez.

A vállalat számos programot szervez a dolgozóknak és családjuknak. A legközelebbi a két napos gyereknap lesz, emellett Mikulásjárás, bálozás és kirándulás is van minden évben.

(A termelővállalat a fentiek, illetve a parkosított környezet miatt tavaly a középvállalatok kategóriájában elnyerte a Családbarát Munkahely díjat.)

Az Ön cégénél mi a szokás? Előnybe részesítik a gyerekes szülőket? Könnyen kap szabadságot? Mondja el a tapasztalatait Ön is!

Nagy V. Zs.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Több tízezer forint terhet jelenthet majd az ingatlanadó Ma döntenek Cardiffban: még többismeretlenes az Eb-egyenlet A tanácsadóktól várják a megoldást a cégek a megszorításokra

[velemeny/]

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.