TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nagy többséggel elfogadta a stúdiókkal és a producerekkel kötendő új, két évre szóló szerződést az amerikai filmszínészek érdekvédelmi szervezete, a Screen Actors Guild (SAG), írja a Napi Gazdaság.

A 120 ezer művészt képviselő SAG több mint egy éve tárgyalt a színésztársadalmat is megosztó szerződésről, amelynek hiányában lelassultak a forgatások, többször fenyegetett színészsztrájk is. A tavaly februárban véget ért többmenetes forgatókönyvíró-sztrájk - amely miatt a Golden Globe-díjak ünnepélyes átadása is elmaradt - mintegy hárommilliárd dollárnyi kárt okozott Los Angeles és környéke gazdaságának.

A szavazásban részt vevő tagok 78 százaléka támogatta az új megállapodást - közölte az SAG -, a színészek közül olyan nagyságok voltak mellette, mint George Clooney és Tom Hanks. Ellenezte viszont az új feltételeket egyebek közt Martin Sheen és Ed Harris, sőt maga a SAG elnöke, Alan Rosenberg is. Az ő táboruk nem tudott olyan erősen érvelni, mint a másik - ismerte el Rosenberg a Reutersnak -, de bíznak abban, hogy a még az idén megkezdődő tárgyalások eredményeként 2011-re már jobb szerződést tudnak kiharcolni.

A mostani megállapodás azonnal a tavaly június 30-án lejárt helyébe lép, és idén háromszázalékos, jövőre 3,5 százalékos béremelést tesz lehetővé a színészek számára, emellett kitér az interneten megjelenő munkák javadalmazására is, bár a BBC szerint épp ezen a téren nem tudtak jelentős emelkedést elérni, írja a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.