2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hamarosan megérkezik Magyarországra a Pekingi Olimpiai Szervező Bizottság jegylistája, amely alapján egy hónapon belül le kell adniuk igényléseiket az utazást tervezőknek. A belépőket csak azok vehetik meg, akik ténylegesen el is mennek az olimpiára, azaz továbbértékesítésre nincs lehetőség.

Hamarosan Magyarországra is megérkezik a pekingi Olimpia jegylistája. Itthon kizárólag a Pegazus Sport Tours Kft.-nél lehet jegyet venni. Az utazási irodánál azt közölték, hogy a lista megérkezése után egy hónapon belül kell leadni az igényléseket. A határidőn túl már csak utórendelésre van lehetőség, ám ekkor már nem biztos, hogy meg is kapja belépőjét az, aki későn ébred.

Az előző olimpiákhoz képest meglepően olcsóbbak a 2008-as Nyári Olimpiai belépőjegyek, hiszen a jegyek 58 százaléka 12,5 dollár (mostani árfolyamon 2400 forint) alatt találhat majd gazdára. Ennek egyik oka az, hogy Peking fejlődő országként szeretné, ha minél több otthon élő kínai látogatna ki az eseményekre.

A szervezőbizottság reménye szerint a kilenc és félmillió kiadott jegy fele országon belül talál majd gazdát, 14 százalékot pedig a kínai diákok számára tartanak fenn.

A 2004-es athéni játékokra kiadott jegyekkel ellentétben a versenyek nincsenek kategóriákra osztva, így lehetőség van arra, hogy a sportrajongók ne csak "csomagban" vásárolhassák meg a belépőket.

Európában mindenesetre érdemes előre gondolkodni, ugyanis az olimpia ideje alatt a helyszínen csak korlátozott számban lehet belépőkhöz jutni. A jegyeket a szervezőbizottságon kívül a nemzeti olimpiai bizottságok, illetve a megbízott utazási irodák - Magyarországon egy cég - árusíthatják.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!