2p

Önálló társaságba szervezi vontatási tevékenységét a MÁV Zrt. A MÁV-Trakció Zrt. előtársaságának megalapítása 20 millió forintos alaptőke bejegyzésével történt meg október elején. Az új vontatási társaságot 2007. október 24-vel a Cégbíróság bejegyezte. Az új vállalat részvényeinek 90 százaléka a MÁV Zrt., tíz százaléka a személyszállítási feladatok átvételére júliusban létrehozott MÁV-Start Zrt. tulajdonába került.

Az új társaság – melynek legfontosabb feladatköre a személyszállítási és árufuvarozási célú vontatási feladatok végzése – a vasúti személyszállító szolgáltatók és vasúti árufuvarozási szolgáltatók részére, megrendelésére végez majd vontatási tevékenységet, azonban személyszállítási és árufuvarozási tevékenységet önállóan nem lát el. A MÁV-Trakció Zrt. tarifáit valamennyi megbízója számára piaci alapon határozza majd meg.

A MÁV új vontatási társasága tényleges tevékenységét várhatóan 2008. január elsejétől kezdi meg. Ekkortól a MÁV Zrt. a mozdonyvezetőit és a teljes mozdonyállományát a MÁV-Trakció Zrt. rendelkezésére bocsátja.

A cég a MÁV valamennyi, a vontatási tevékenységekhez kapcsolódó feladatot ellátó munkavállalóját átveszi, így 2008. január elsejétől az anyavállalat mozdonyvezetői és a vontatási tevékenység szervezésében és irányításában foglalkoztatott dolgozói (összesen mintegy ötezer munkavállaló) a társasághoz kerülnek.

Feladatainak ellátásához a vállalat közel ezer különféle mozdonyt kap. A vontatójárművek (mozdonyok) fenntartásának költségeit saját bevételeiből, a felújításokat részben külső források bevonásával finanszírozza majd. A vontatási cég megalapításától a MÁV ZRt. azt várja, hogy az megőrzi vezető pozícióját a vontatási szolgáltatások területén, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!