2013. január 6. 17:04

Az eredeti tervekkel ellentétben három évig nem létesít új gyárat a Toyota.

A Nikkei gazdasági lap vasárnapi számában arról írt, hogy a japán autógyár 2015 végéig a meglévő üzemek fejlesztésére, a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére fog összpontosítani.

A társaság eddig szinte minden évben épített egy új gyárat: Japánban 30, az országhatáron kívül 50 összeszerelő üzeme van.

Miután a General Motors 2011-ben visszaszerezte a világelső címet a Toyotától, a japán autógyártó a sorozatos visszahívások ellenére nagy erőkkel igyekszik újra feljutni a csúcsra: decemberben a cég arról számolt be, hogy az első becslések szerint tavaly 9,7 millió kocsit adott el, és ezzel valószínűleg elhúzott a General Motors és a VW mellett. Az idén 9,1 milliós értékesítést vár a cég.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.