2014. április 3. 11:52

Április és június között 23 munkanapra leállítják a Ford B-Max egyterű modell gyártását a romániai Craiován működő összeszelő üzemben - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

A modell iránti kereslet európai csökkenése következtében áprilisban hat, májusban nyolc, júniusban pedig kilenc munkanapon szüneteltetik az összeszerelést. "Noha a Ford B-Max az egyik legkeresettebb modell a maga kategóriájában, egész Európában csökkent a kisméretű egyterűek iránti kereslet" - magyarázta az intézkedés okát Ana-Maria Timis, a Ford Románia szóvivője.

Hozzátette, az amerikai gépkocsigyártó a továbbiakban is a piaci kereslethez igazítja termelését. A szóvivő szerint az EcoBoost motorok craiovai gyártósorát áprilisban három napra állítják le, májusban és júniusban pedig teljes kapacitáson folyhat az 1 és 1,5 literes benzinmotorok gyártása.

A Ford Románia 2013-ban a B-Max modell összeszerelését összesen 35 napig, a motorgyártást hét napig szüneteltette. A B-Maxot 2012 nyarán dobta piacra az amerikai társaság, ezt a modellt kizárólag Craiován gyártják. Az EcoBoost benzinmotorokat elsősorban az Észak-Amerikában és az Ázsiában gyártott Ford gépkocsikba szerelik be.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.