1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Emeli bruttó három forinttal a 95-ös benzin és négy forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A mostani emeléssel a benzin átlagára már meghaladja a 300 forintot, a gázolajé pedig 284 forint körüli lesz. A Mol legutóbb egy hete emelte az üzemanyagok árát, akkor a gázolajét 6 forinttal, a benzinét pedig 4 forinttal. A szakértők az emelést a piaci folyamatokkal magyarázzák.

A nemzetközi piacokon száz dollár körüli olajár a benzinárakat is korábban elképzelhetetlen szintekre emeli, így korábban felmerült, hogy az állam esetleg - egy korábbi lépéséhez hasonlóan – ismét beavatkozik. Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője ugyanakkor az MTI-nek elmondta, hogy a benzin árát piaci folyamatok befolyásolják, s a tárca nem tervezi a beavatkozást. Hasonlóan nyilatkozott Ábrahám Gergely, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője is.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!