2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A napokban megszületett a megállapodás a gazdasági tárca és a Magyar Telekom, illetve a Pannon között a mobilfrekvenciák meghosszabbítására tett kormányzati ajánlatról. A hivatalos bejelentés a héten várható, tudta meg a Világgazdaság.

Nagy meglepetés nem várható az ügyben, vagyis egyik szolgáltató sem készül a koncesszió felmondására, és nem szándékozik kivonulni a mobilpiacról. Egyelőre azonban egyik érintett sem kívánt reagálni a hírre.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-be üzletágként beolvadt egykori T-Mobile Rt. 15 évre kötött, 900 MHz-es frekvenciasávra vonatkozó koncessziós szerződése 2008. november 4-én lejár. A harmadik hazai szolgáltató, a Vodafone hat évvel később lépett a piacra, így frekvenciajogosultsága is később jár le.

A kormányzati ajánlat egyenként 10 milliárd forint plusz áfa koncessziós díjat kért az érintett szolgáltatóktól még 2007-ben, továbbá ugyancsak egyenként 20 milliárd forintos hálózati beruházást vár el a cégektől, utóbbit a következő két évben kellene végrehajtani az infrastruktúrával gyengén ellátott területeken.

A koncessziós szerződés értelmében a megállapodásra eredetileg 2007. augusztus 4-ig kellett volna sort keríteni, ezt hosszabbították meg november elejéig. Ha most nem sikerült volna megállapodni, az NHH új, legfeljebb 15 éves frekvenciahasználati jogosultságot lehetővé tevő árverést vagy pályázatot írhatna ki a pártában maradó frekvenciákra, írja a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!