TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. november 8. 09:06

Az árbevételük is ennyivel hízott, 1,1 milliárd euróra.

Közel 25 százalékkal nőtt a Wizz Air légitársaság adózott eredménye pénzügyi évének első félében az előző évihez viszonyítva.

(MTI)

A társaság által szerdán, a honlapján közölt kimutatás szerint az árbevétel 921 millió euróról, 24,8 százalékos emelkedéssel, 1,1 milliárd euróra nőtt, az üzemi eredmény pedig 292 millió eurót tett ki, ami 27,5 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A légitársaság adózott eredménye 288,6 millió eurót tett ki, ami 24,6 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi szinthez viszonyítva.

A pozitív eredmények hátterében a Wizz Air elemzése szerint az áll, hogy a járatok kihasználtsága 1,7 százalékponttal 92,8 százalékra javult, a kiegészítő árbevétel pedig utasonként 1,5 euróval magasabb lett a tavalyihoz képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.