<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Sony japán elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari vállalat a 2018 márciusában befejeződő pénzügyi évben már 500 milliárd jenes üzemi nyereséget szeretne a mostani 20 milliárd jenes helyett, amelyet vállalati struktúrájának átszervezésével akar elérni.

"Olyan lépéseket teszünk meg, amelyeket mások nem mernek" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Hirai Kazuo, a Sony elnök-vezérigazgatója. Az elnök-vezérigazgató szerint a vállalatnak nem szabad félni a változástól, ha a "Sonyhoz illő módon" szeretne növekedni. Az egyik első lépés, hogy októberig kiszervezik az otthoni zenelejátszó készülékek, valamint DVD és Blu-ray lejátszók gyártásával foglalkozó audio és videó üzletágukat. Más üzletágakat is kiszervezhetnek, például az elemek és számítógépes chipek gyártását végző üzletágakat, de erről még nem mondott részleteket Hirai Kazuo.

Az elnök-vezérigazgató a szórakoztatóipari kínálatot akarja erősíteni, nagyobb hangsúlyt kapnak a televíziós programok és a Playstation játékkonzol. A nagyvállalat a tavalyi hackertámadások ellenére se mond le filmüzletágáról, ott továbbra is növekedésre számítanak. Az okostelefonoknál és az autóknál használt elektronikus érzékelők gyártása is nagyobb szerepet kaphat, miközben a Sony felvásárlásokon vagy partneri megállapodásokon keresztül több innovatív területen is szeretne befektetni.

Hirai Kazuo elismerte, hogy a Sony nem tudott lépést tartani a piacain végbement változásokkal, de a kiszervezésekkel rugalmasabb lesz a vállalat, az üzletágak teljesítménye pedig jobban ellenőrizhető lesz. Az elnök-vezérigazgató szerint növelni akarják az üzleti szegmensek függetlenségét, de egyensúlyt kell tartani, és a Sonynak továbbra is egységesen kell működnie vállalati szinten. A most márciusban befejeződő pénzügyi évben 20 milliárd jenes üzemi nyereségre és 170 milliárd jenes nettó veszteségre számít a Sony.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.