TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hatályba lépett január 1-jén, hétfőn az új szövetkezetekről szóló törvény. A régi típusú szövetkezetek a törvény hatályba lépésétől számított ötödik naptári év végéig működhetnek, szövetkezeti üzletrészt azonban nem bocsáthatnak ki, a korábbiakat pedig be kell vonniuk.


Az a szövetkezet, amely alapszabályát eddig az időpontig a törvény rendelkezéseinek megfelelően nem módosította vagy gazdasági társasággá át nem alakul, jogutód nélkül megszűnik.

Az új jogszabály a beszerzések, termékek feldolgozásának, értékesítésének a lebonyolítását, a tagok fogyasztási szükségleteinek kielégítését, valamint hitellel való ellátását, illetve a tagok gazdasági tevékenységével összefüggő más közös feladatok megvalósítását jelöli meg a szövetkezetek feladatául.

A törvény meghatározza, hogy a szövetkezet az alapszabályban meghatározott összegű részjegy-tőkével alapított, a nyitott tagság és a változó tőke elvei szerint működő, a tagok saját gazdálkodása eredményességének előmozdítását, illetve esetenként tagjai, munkavállalói és azok hozzátartozói kulturális, oktatási, szociális szükségletei kielégítését szolgáló, jogi személyiséggel rendelkező gazdálkodó szervezet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.