2008. augusztus 25. 15:24

Az alagútomlás ellenére szerződésszerűen megépül Pécsig 2010. március 31-ig az M6 autópálya, erről biztosította Roland Jurecka, a Strabag SE igazgatótanácsának tagja Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert - hangzott el sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Roland Jurecka elmondta: a szakértői jelentés ugyan csak szeptember elején lesz készen, de a Strabag rendelkezik azzal a technológiával, amely alkalmas biztonságos alagút építésére. A mostani leállás pedig azért nem lényeges, mivel az ütemtervet jóval megelőzve folytak a munkák - tette hozzá.

A beomlás miatt keletkezett kárt "kétszámjegyű millió dollár"-ban határozta meg, amelynek egy részét a biztosítójuk állja, a másikat - a szerződés szerint - maguk viselik.

A sajtótájékoztatón Szabó Pál miniszter elmondta, hogy az államot mint megrendelőt csak a végső határidő érdekli, és megnyugvással vette tudomásul, hogy azt a Strabag tartani tudja. Kizártnak nevezte, hogy Pécset, Európa majdani kulturális fővárosát ne lehetne megközelíteni autópályán 2010-ben.

Szabó Pál és Roland Jurecka egyaránt kizárta azt, hogy új nyomvonalon vezessék az autópályát. A választott nyomvonal a legkedvezőbb, attól eltérve csak természetvédelmi területen lehetne vezetni az utat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.